גם אם לא, עכשיו הזמן לשמוע על יזם, משקיע ואיש עסקים שיש לו תארים נוספים, כמו תואר האבירות האנגלי 'סר'.
הוא עצמו התמודד עם דיסלקציה ולא באמת הצליח בלימודים. בגיל חמש עשרה הוא כבר שלח ידיו ביזמות עסקית. בגיל 16 הוא עזב את הלימודים בבית הספר.
הסר ששובר מוסכמות
סר ריצ'רד ברנסון ידוע כאדם שובר מוסכמות.
בין היתר הוא טוען כי דווקא הדיסלקציה היא הכוח העוצמתי ביותר שלו.
מדוע? יש לו הסבר.
היא מאפשרת לו לחשוב בדרך יוצאת דופן ולפעול אחרת מהרגיל ומהמקובל.
שמעתם טוב? במקום להאשים את הלקות ולהושיב אותה על ספסל הנאשמים – על הכישלונות בחיים ועל אי ההצלחה בלימודים, הוא רואה את הדיסלקציה כיתרון שהוביל אותו להצלחות העסקיות שלו בחיים.
כן, גם אם יש לכם חסרון, מגבלה או לקות, וגם אם לילד שלכם יש מגבלה – זו דווקא יכולה להיות נקודת היציאה לעבר ההצלחות הגדולות בחיים. נשמע דמיוני?
אכן, המציאות עולה על כל דמיון – – –
עובדי טכנולוגיה מהמגוון האוטיסטי
מתוך ההכרה הזו שמוגבלות עשויה להוביל את האדם להצלחות שאנשים אחרים לא יכולים להגיע אליה הובילה את ריצ'רד ברנסון לצאת במיזם חברתי בו הוא מעסיק עובדים בענף הטכנולוגיה מהמגוון האוטיסטי! זאת לצד עמותה בריטית שתמכה במיזם ופעלה יחד אתו בשיתוף פעולה.
יכולות יוצאות דופן
אמנם למבוגרים אוטיסטים יש תכונות שעשויות להפריע להם להשתלב בעבודה, אך יש להם לעיתים גם תכונות וכישורים מיוחדים שעשויים להביא תועלת גדולה למעסיק ולבית העסק בו הם עובדים. אחוזים גבוהים מקרב הבוגרים האוטיסטים מעוניינים לעבוד, אך בפועל רק מעטים מהם מסודרים בעבודה. לא חבל על הכישורים ועל היכולות, לא חבל על האנשים שרוצים לחוות סיפוק, הצלחה ואושר בחיים?
להתגבר על הקשיים ולרתום את החוזקות
כדי לשלב עובדים אוטיסטים בעבודה צריך להכיר את התכונות שלהם ולסייע להם בגישור על פערים חברתיים וקשיים אחרים. אכן השקעה למעסיק. אך התועלת הגדולה היא התמורה שהעובד האוטיסט מביא עמו – חשיבה מקורית וייחודית, נאמנות גבוהה למקום העבודה ויכולת לבצע פעולות שחוזרות על עצמן. תרומה ממשית לבית העסק!
אז כמו ריצ'רד ברנסון הבריטי יש יזמים נוספים שכבר הבינו את הפוטנציאל הגלום בעובד אוטיסט, ויש גם יזמים עם לב ונשמה שרואים בשילוב של אוכלוסיות שונות שליחות ומטרה בפני עצמה.
גם אתם אל תתנו לשונות להרתיע אתכם ולגרום לכם להימנע מהתועלת שיש דווקא לשונה ולמיוחד!
גם אתם חפשו את המצמיח והמועיל דווקא בלקות, בחסרון או בשונות!